Stanový tábor 2014

17.08.2014 18:02

V dňoch 14.-16. augusta 2014 sa v Kynologickom klube Prešov II. - Bikoš uskutočnil druhý ročník Stanového tábora. Tábora sa zúčastnilo 17 ľudí, z toho 12 aj prespávalo. Prvý deň tábora nám veľmi počasie neprialo, tak sme postavili stany a vybalili veci. Večer však pršať prestalo, tak sme sa venovali poslušnosti. Po zotmení sme v klubovni pozerali videá z bonitácii a čo-to sme o obranách rozoberali.

Na druhý deń k nám ráno zavítali príslušníci ZVJS a mali sme možnosť získať množstvo zaujímavých rád a poznatkov ohľadom poslušnosti aj obrán podľa SVV1, pýtať sa čo nás napadlo a všetko nám bolo detailne vysvetlené. Neskôr  tieto poznatky mohli využiť v praxi pod dozorom budúci skúškari, ktorým bolo objasnené aké chyby pri poslušnosti a obranách robili a čomu by sa v budúcnosť mali vyhýbať. Počas tréningu nám do areálu zavítal aj nepozvaný hosť v podobe diviaka, takže sme museli tréning na pár minút pozastaviť aby sa predišlo problémom, kým sa situácia nevyriešila.

Poobede opäť pršalo, takže  k ďalšiemu tréningu poslušnosti a obrán sme sa dostali až večer keď bolo šero. Neskôr sme zase sledovali videá z výcviku služobných psov a rozoberali metódy a druhy stôp. Noc bola upršaná, ale nakoniec sme sa zobudili do slnečného rána, kedy sme si pobalili veci a stany, rozlúčili sa a postupne sme sa rozchádzali a šli domov.

Veľké ĎAKUJEME patrí najmä nášmu hlavnému výcvikárovi ktorý celý Stanový tábor organizoval!

Ďakujeme taktiež príslušníkom ZVJS, ktorí nám podali množstvo užitočných rád.

Stanový tábor 2014